2012. május 7., hétfő

Szép magyar szavak és gyönyörű színek bűvöletében...

Még én se hittem volna, hogy egy kis bukovinai székely csillagrózsás motívumban ilyen csillagrózsákat fogok látni. Ezek a szép magyar szavak magukkal ragadtak... napsütéses kertemben a virágaim és fonalaim színeivel kezdtem el játszadozni a Manka által meghirdetett játék jegyében.  Nem számított a fonalak vastagsága, csak a színekben gyönyörködtem, és azokat próbáltam úgy elhelyezni a mintában, hogy sok-sok rózsám legyen. Kevertem a fonalakat rendesen: Volga, Catania, Anchor... És csillagrózsásabb lett a minta mint az eredeti.







+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++





Szívem szerint az eredeti egyszínű piros lett volna az igazi, de nem tudtam ellenállni a csillagrózsás kedvemnek, a játék örömének. Úgy örülök annak, hogy ennek a Mankás játéknak még lesz folytatása. Mennyi szép magyar  minta lesz majd látható a Hímezzünk közösen! blogon...

6 megjegyzés:

  1. Nekem pont ez tetszik ebben a közös sal hímzésben, hogy mindenki mást lát a mintában...és ettől lesz egyedivé a minta..:o)
    Nagyon tetszik a tiéd is!!!

    VálaszTörlés
  2. Komolyan felvillanyozott, hogy micsoda fantáziád van és milyen szépségeket látsz bele és benne...! :-)
    Nagyon tetszik! Annyira egyedi és jókedvűen játékos! :-)

    Az eredeti színben pedig elkészítem én is magamnak (mert nekem is az áll a szívemhez a legközelebb), a mostani színeset pedig édesanyámnak hímzem a szülinapjára!

    VálaszTörlés
  3. Úgy-e Krizantám, írtam már, hogy te vagy a legkedvesebb blogtársam...

    VálaszTörlés
  4. Olyan vidám és csodaszép lett! Szerintem igazi tavaszias! Szééép! Én pirosban hímeztem és doboztetőre szánom:)

    VálaszTörlés
  5. Egyetértek a többiekkel, nagyon szép ,tavaszias és vidám.

    VálaszTörlés