2012. június 14., csütörtök

Fekete tulipánok


Kékmadár kiállítását szeretném ma megnézni. Ruhatáramban a fekete tulipánokat találtam alkalomhoz illőnek. Ezeket a kis tulipánokat Adonyi Kata ihletésére varrtam már több mint 10 éve .
Ma reggel Krizantám is feketében gondolkodott. Ő fehérrel bolondította a klasszikus feketét, én pedig ciklámen felé hajló bordóval. 







Tudni kell ezekről a tulipánokról...és még 3  másikról


...hogy bárki megvarrhatja őket, de akkor is Adonyi Katáé lesznek.

Ugyan ezt érzem Kismadár tulipános szoknyáival kapcsolatban is. Annyira bájosak. Ruhatáram ékessége egy ilyen eredeti régi példány ( amikor még gyönyörű damasztokkal tudott Krisztina dolgozni). Ő is sikert arat  évről-évre kis tulipánjaival. 

Niki tulipánjait is kedvelem. Minden vásáron megkeresem "őket" ( mostanában nem találom, de sebaj a virtuális világban ott vannak), és mindig megcsodálom Niki energiáit. 

És végül, de nem utolsó sorban, a legkedvesebbek Andi tulipánjai. Azért mert Ő nemcsak tulipánokkal, hanem a barátságával is megajándékozott sok-sok évvel ezelőtt.


Kismadáré
Nikié
Andié


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Jó pár évvel ezelőtt érkeztem   Budapestre, nem egyedül, hanem a ruháimmal. Egy erdélyi magyarokat támogató hivatalba ( igen kirívó, avantgárd stílusú ruhában) mentem  támogatást kérni, a továbbtanulás reményében. És sikerült, tanulhattam itt is, Budapesten...


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++







13 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki ez a ruha! Tetszik :o)!

    VálaszTörlés
  2. Olyan szép volt a ruha is, meg te is! Szívből örülök, hogy megismertelek! Hol lehet Adonyi Kata ruháit megnézni/megvásárolni? Nagy kedvet csináltál hozzájuk! :-)

    VálaszTörlés
  3. Kedves Móni!
    Kata ruháit kirakodó vásárokon lehet megvenni. A 20.-i vásáron biztos ott lesz.
    Én is vettem egyszer tőle egy csodaszép kiskabátot. Messzemenően Ő a kedvencem már régóta. Kinéztem Őt magamnak, és olyan jó érzés, hogy sok kiállításon, divatbemutatót látom, és szinte mindig ott van az élvonalban.
    Nem nehéz megvarrni egy ilyen kis tulipánt. Bárki megvarrhatja magának, de az akkor is Adonyi Katáé.

    VálaszTörlés
  4. És annyira örülök, hogy megismertelek. Gondolataidért, vívódásaidért, sokszínűségedért oda vagyok...Bennem maradt talán örökre: " egy szappantartó egy szó, egy kép egy mondat..."

    VálaszTörlés
  5. Nagyon örülök, hogy a kiállításon személyesen is találkozhattunk végre!
    És bizton állíthatom, hogy nagyon csinos voltál a tulipántos ruhádban! :-)
    (És azt már nem is mondom, hogy már hátulról felismertelek a tulipántos hajcsatodról...)
    Remélem lesz még alkalmunk többször is találkozni... :-)))

    VálaszTörlés
  6. Én is remélem, hogy még fogunk találkozni. Most siettem haza, mert Csabi születésnapja volt, és este 8-kor skypeolni szerettünk volna a Svédországban élő keresztszülőkkel.

    VálaszTörlés
  7. De szép ruha :) Szívesen láttalak volna Téged is, ahogy viseled :)

    VálaszTörlés
  8. Nagy itt a csend! Olvasnálak és néznélek én is!

    VálaszTörlés
  9. Igen, nagy itt a csend, mert nagyot nyaraltunk. És itthon van mind a 4 fiam. De majd írok. Eljön annak az ideje is. Kedves vagy Márti!

    VálaszTörlés